Utlysning av prosjektmidler til forebygging av pengespill- og dataspillproblematikk

I Norge kryr det av støtteordninger, ordninger finansiert av skatter og avgifter. Alle ordningene har gjort staten større, uten at alle ordningene evalueres på en god måte. Vi vet rett og slett ikke om støtteordningene er vellykkede, men politikerne bevilger penger for å tilfredsstille grupper som ønsker og jobber for skattefinansierte tilskudd.  Liberalister, som skribenten er, kaller ofte dette for kjøp av stemmer/oppslutning ved valg.

Én av de mange støtteordningene i Norge er midler til forebygging av pengespill- og dataspillproblematikk, en tilskuddsordning med søknadsfrist 15. mars 2018. Det er Lotteritilsynet og Helsedirektoratet som lyser ut inntil én million kroner til tiltak som skal forebygge pengespill- og dataspillproblemer. Beløpet vil bli tildelt ett eller flere prosjekt der målsettingen er å forebygge problematisk spilleatferd på nasjonalt nivå.

Myndighetene ønsker å samarbeide med eksterne aktører om forebyggingsarbeidet. Nasjonale aktører som arbeider med problematisk spilleatferd kan få tilskudd av potten.

Dersom pengespill og dataspill virkelig er et gigantisk problem slik vi får inntrykk av gjennom den politiske debatten, er den skattefinansierte innsatsen ganske beskjeden. Heldigvis egentlig.

For mange år siden, veldig mange år siden, fleipet skribenten med at politikerne ville bli påvirket av aktører til også inkludere dataspill som et problemområde. I dag er dataspillproblematikk en naturlig del av debatten, dessverre. Det er umulig å løse alt som kan oppfattes som problem med reguleringer og politisk vedtatte tilskuddsordninger.

Men pengene fra tilskuddsordningene får hjulene til å rulle hos utvalgte aktører. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar