Regjeringsutvidelsen og spillpolitikk

Nei, vi bør ikke være overrasket over at en Erna Solberg-regjering forsvarer enerettsmodellen. På mange av områdene som bør liberaliseres er Høyre en sinke og spillpolitikk er ikke et unntak.

Landsmøtet i Høyre i 2013 gikk inn for å bevare forbudet mot poker. 2013 er for kun fem år siden. I ettertid er erfaringen at liberaliseringen av poker vært fullstendig uproblematisk. Høyres pokerholdning kan vi overføre til den generelle spillpolitikken. Partiet ønsker forbud der forbud er unødvendig!

I avtalen mellom Høyre, FrP og Venstre, en avtale som gjelder for utvidelsen av regjeringen når Venstre blir regjeringsparti, står det at regjeringen vil videreføre enerettsmodellen, og vurdere muligheten for å åpne opp for flere humanitære og frivillige aktører innenfor rammen av det ESA-godkjente unntaket. Regjeringen skal gjennomføre en bred og ekstern evaluering av norsk spillpolitikk, ifølge avtalen.

I spillpolitikk er FrP og Venstre på den fornuftige siden, mens Høyre er Høyre. Skribenten forventer ingen liberalisering i overskuelig framtid, men ny politikk kommer garantert på sikt.

Skribenten er for øvrig Høyre-sympatisør, riktig nok uten medlemskap. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar